11 Kasım 2014 Salı

HOBBİT: KOM OYUNUNDA HERO EKİPMANLARI VE ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HERŞEY

Kabam'ın mobile oyun dağıtıcılar üzerinden piyasaya ücretsiz olarak sunduğu strateji oyunu Hobbit: Kom en büyük dağıtıcı olan Google Play Markette 10 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş durumda. Şuan da aktif olarak kaç kişinin oynadığını tahmin etmek zor. Ama oldukça fazla olduğundan eminiz. Çünkü bizlerde oynuyoruz. 

Türkiye'den bu mobile online oyuna başlayan arkadaşlara yardımcı olacak çok fazla kaynak olmadığını gördük. Oyun oynarken küresel sohbette "Şu nasıl yapılıyor? Bu nasıl yapılıyor?" diye diğer tecrübeli kullanıcılardan yardım isteyen oyuncu sayısı çok fazla. Bu yazımda bu eksikliklerden birisini gidermek istiyorum. Sizlere oyunda ordunuza komutanlık eden kahramanlar ile onlara giydirmeniz gereken ekipmanlar hakkında bilgi vereceğim.

Kahraman Ekipmanı Nedir? 

Kahraman ekipmanları oyun esnasında ödül olarak bulabileceğiniz veya oyun parası ile satın alabileceğiniz kahramanınızı daha güçlü ve ekipmanın türüne göre stratejik yapan parçalardır. Oyuna ne kadar etkisi olduğunu anlamanız biraz zamanınızı alabilir ama ben size şu kadarını söyleyeyim; donanımlı ve güçlü bir kahramanın yönettiği 30k'lık ordu donanımı ve gücü zayıf bir kahramanın yönettiği 300k'lık bir orduyu rahatlıkla öldürebilir.


Elinizde bulunan kahraman ekipmanlarını görüntülemek için demirci ocağına tıklayın, orada da ekipman seçeneğine tıklayın. 
Elinizde bulunan envanteri silah, kalkan, kolye, yüzük ve pelerin şeklinde beş başlık altında görüntüleyebilirsiniz. 
Bu bölümde istediğiniz ekipmanları geliştirebilir, iyileştirebilir veya değerli taşlardan takabilirsiniz. Ve hatta düşük seviyeli ekipmanlarınızı satabilirsiniz.


Kahramanınıza ekipman takmak için ise büyük konağa tıklamanız gerekiyor. 
Kahramanlar sekmesini seçtikten sonra üzerine takılı ekipmanları görüntülemek veya yeni bir ekipman takmak için istediğiniz bir kahramanın yanında ki kullan butonuna tıklayın. 
Burada yeni ekipmanlar takarak kahramanınızın ordunuz üzerindeki etkisini artırabilirsiniz.
Kahramanın resminin hemen altında bulunan detaylar sekmesine tıklayarak kahramanın orduya olan etkisini yüzde cinsinden görüntüleyebilirsiniz. 

Bu Ekipmanları Nereden Elde Edebilirim?

Kahraman ekipmanı toplamak için temel olarak üç yöntem vardır:

1- Seferberlik modunda şeflere karşı savaşarak kazanılan sandıklardan
2- Seferberlik modunda Yüksek geçit veya Mirkwood da savaşıp zırh parçası toplayarak
3- Son olarak ekipmanları içeren sandıklar alabilirsiniz

Bu konu ile ilgili şahsi tavsiyem eğer benim için para önemli zira kolay kazanılmıyor diyorsanız ittifak arkadaşlarınızın çağırdığı şeflere, orklara 3 - 5 askerde olsa atın ve ödülleri takip edip alın. Başlangıçta gerekecek olan tüm ekipmanları bu şekilde toplayabilirsiniz.

Bulunabilecek Olan Ekipman Takımları

Kahraman ekipmanlarını 4 ayrı seviyede sınıflandırabiliriz. Bunların hepsinin kahramanın gücüne, canına ve birlikler üzerindeki etkisine katkısını aşağıda ki grafikten inceleyebilirsiniz. Sınıfları soldan sağa 1*, 2*, 3*, 4* olarak sıraladım. Yukarıdan aşağı doğru bakıldığında ise ekipmanın levelini görebilirsiniz.

Efsanevi Ekipmanlar

Oyunun en etkili ekipmanlarındandır. Bu donanımları Bilge Kulesinden ork kulağı karşılığında, Seferberlik modundan hediye olarak veya satın alınan sandıkları açarak elde edebilirsiniz. Şimdi aşağıda bu efsanevi donanımları sıralı olarak anlatmaya çalışacağım.

1. The One Ring

Çok nadir bir ekipmandır. Sadece yılın belli bir döneminde düzenlenen turnuvanın birincisi elde edebilir ve yalnızca bir hafta kullanabilir.

Kısacası bir hafta boyunca server da bulunan bir kişi bu ekipmanı donanır ve oyunda olan diğer yüzde doksan dokuz nokta dokuz oyuncudan üstün bir kahramana sahip olur.

Etkileri;
- 3* Birliklerin yük taşımasına
- 4* Birliklerin saldırısını zayıflatma
- 4* Birliklerin canını zayıflatma

2. Gandalf'ın Asası



1900 Saldırı ve 300/450 Can niteliği ile Gandalf'ın asası efsanevi ve mükemmel bir kahraman donanımıdır. 300 candan herhangi bir kahramanın elinde iken, 450 candan ise Gandalf'ın elindeyken faydalanabilirsiniz. Bilge Kulesinden 1250 ork kulağı karşılığında alınabilir.

Etkileri;
- 3* Birliklerin yük taşımasını artırma
- 3* Birliklerin hızını artırma
- 4* Birliklerin saldırısını artırma


3. Gandalf'ın Pelerini

1350 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz. Ancak sanırım bilge kulesinde bu donanımın gözükmesi için belli bir oyun leveline ulaşmış olmanız gerekiyor.

Temel değerleri; 1100 saldırı, 800 yürüyüş avantajı sağlar. Ancak eğer donanımı Gandalf'a takarsanız 1550 saldırı gücü verir.

Etkileri;
- 3* Birliklerin yük taşımasını artırma
- 3* Birliklerin hızını artırma
- 4* Birliklerin canını artırma


4. Radagast'ın Asası

Radagast'ın asası genellikle Radagast tarafından kullanılan hafif efsanevi donanımdır. 1800 saldırı gücü ve 200 can sağlar. Ancak Radagast'ın elinde tüm değerler 50 birim artar. 1000 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz.

Etkileri diğerlerine nazaran biraz kullanışsızdır.

Etkileri;
-4* Birliklerin yük kapasitesini artırma
-4* Birliklerin hızını artırma



5. Smaug'un Dişi

Oyunda ilk elde edilebilecek efsanevi bir tılsımdır. Özellikle etkili olduğu bir kahraman yoktur. Başlangıç seviyesinde 1200 saldırı gücü ve can avantajı sağlar. Hem saldırıda hem savunmada aşağı yukarı aynı etkiye sahiptir. 100 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz.

Etkileri;
-2* Birliklerin yük kapasitesini artırma
-2* Birliklerin saldırısını artırma
-2* Birliklerin canını artırma
-4* Birliklerin yürüyüş hızını artırma


6. Smaug'un Pençesi

Smaug'un pençesi Smaug'daki efsanevi donanımlardan biridir. 2000 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz. Başlangıç seviyesinde 2000 saldırı gücü ve 400 can avantajı sağlar. Özellikle etkili olduğu bir kahraman yoktur. Donanım leveli tamamlandığı zaman saldırı gücü açısından Gandalf'ın Asası daha etkili olsa da savunma açısından Smaug'un Pençesi daha etkilidir.
Etkileri;
-3* Birliklerin yük kapasitesini artırma
-3* Birliklerin yürüyüş hızını artırma
-3* Birliklerin canını artırma
-4* Birliklerin saldırısını artırma


7. Smaug'un Pulu

Smaug'un Pulu efsanevi donanımlarda bir kalkan çeşididir. 2000 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz. Başlangıç seviyesinde 400 saldırı gücü ve 2000 can avantajı sağlar. Özellikle etkili olduğu bir kahraman yoktur. Thorin'in Meşekalkanı ve Yenileyici Kalkanı ile birlikte oyundaki en iyi 3 kalkandan biridir.

Etkileri;
-3* Birliklerin yük kapasitesini artırma
-3* Birliklerin yürüyüş hızını artırma
-3* Birliklerin saldırısını artırma
-4* Birliklerin canını artırma


8. Thorin: Orcrist


Thorin'in filmdeki kılıcıdır. Sonunda oyuna eklenmesine karar verildi. 2000 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz. Başlangıç seviyesinde 2000 saldırı gücü ve 400 can avantajı sağlar. Ancak donanımı eğer Thorin'e takarsanız 200 can bonusu da eklenir.

Etkileri;
-4* Birliklerin saldırısını artırma
-4* Birliklerin yürüyüş hızını artırma
-2* Birliklerin canını artırma
Oyunun en iyi saldırı silahı olmasada Thorin'e takılabilecek en iyi saldırı silahı budur.


9. Thorin: Meşekalkanı

Filmde Thorin'in kalkanıdır ve hatta ismini de ondan alır. 2000 Ork kulağı karşılığında Bilge Kulesinden edinebilirsiniz. Başlangıç seviyesinde 400 saldırı gücü ve 2000 can avantajı sağlar.  Ancak donanımı eğer Thorin'e takarsanız 200 saldırı bonusu da eklenir. Oyunun en iyi savunma kalkanlarından biridir.

Etkileri;
-4* Birliklerin yük kapasitesini artırma
-4* Birliklerin canını artırma
-2* Birliklerin saldırısını artırma



10. Tauriel'in Yayı

Bu yayın tanımı için şunu rahatlıkla söyleyebiliriz oyunda ki tüm stratejik defansları aşabilen ender silahtır. Başlangıç seviyesinde 2000 saldırı gücü ve 400 savunma avantajı sağlar. Ancak donanımı eğer Tauriel'e takarsanız savunma 700'e çıkar. Taurieli en iyi donatacak saldırı silahı budur. Özellikleri bakımından üst sınıf bir silahtır.

Etkileri;
-3* Birliklerin saldırısını artırma
-3* Birliklerin yürüyüş hızını artırma




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Call of Duty: Warzone Mobile

Call of Duty: Warzone Mobile - Mobilde Yeni Bir Savaş Arenası Call of Duty serisinin hayranları için müjde! Call of Duty: Warzone Mobile, se...