27 Mart 2020 Cuma

ŞEHİR DÜZENİ OLUŞTURMA! Rise of Empires: Ice and Fire

Rise of Empires: Ice and Fire oyununda başlarda şehrinizde çok fazla alanınız ve az sayıda binanız olduğu için Merkez kale etrafında tüm binaları kontrol etmekte zorlanmayacaksınız. Ancak kaleniz seviye atladıkça ve yeni binalar ortaya çıktıkça bir karmaşa söz konusu olabilir. Harita modundan şehre girdiğinizde hangi binanızın nerede olduğunu detaylı bir incelemeden sonra keşfetmek gibi bir durum ortaya çıkabilir.

İşte bu karmaşayı ön gören Rise of Empires: Ice and Fire ekibi kurulan her binayı masrafsız olarak yer değiştirme hakkı vermiş. Yalnızca Merkez Kalenin ve Kaynakların yerlerini değiştiremezsiniz.

Yazımızın buradan sonraki kısmı ise tamamen tavsiye üzerinedir. Herkes kendi oyun tarzını düşünerek bir düzenleme yapabilir.

Şehrinizdeki karmaşayı önlemek için Kalenizi merkez olarak kabul ederek her bir cephesine bir tür bina dizilimi yaparak bir düzenleme yapabilirsiniz. Merkez kaleden güney, kuzey, doğu ve batı istikametlerinde birer yol çıkarın ve her bir yolun etrafına benzer özelliklerdeki binaları dizin.

Örneğin;

Doğu yolunu askeri eğitim kampları, kampüs, meslek kampüsü, sefer çadırı, han, arena, sürgün kulesi, hastane gibi binalarla doldurun.

Batı yolunu aynı şekilde kaynak üretimi ve depolama ile ilgili binalarla doldurun.

Kuzey yolunu seviye atlatılamayan tek seviyeli binalarla (meslek salonu, mühendislik fakültesi, istihbarat şubesi vs.) doldurun.

Güney yolunu ise evler ve işçi evleri ile doldurun.

              

Bu size oyuna her girdiğinizde işlem yapacağınız binayı kolaylıkla bulmayı sağlar. Bir süre sonra harita gibi kafanızda şekilleneceği için aramadan erişeceksiniz.

Daha fazlası için diğer yazılara göz atmayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Call of Duty: Warzone Mobile

Call of Duty: Warzone Mobile - Mobilde Yeni Bir Savaş Arenası Call of Duty serisinin hayranları için müjde! Call of Duty: Warzone Mobile, se...