28 Mart 2020 Cumartesi

NE KADAR ASKER EĞİTMELİYİM? - Rise of Empires: Ice and Fire

Rise of Empire: Ice and Fire oyununda ne kadar askeriniz olmalı sorusu tamamen oyunda aktif olma sürenizle paralel cevaplanabilecek bir sorudur.


Eğer günün farklı zamanlarında ortalama 2-3 saat sürelerle oyunda aktif olabiliyorsanız, sürekli asker eğitmenizde hiçbir sakınca yok. Ama ben sadece işe giderken veya dönerken serviste, akşam yatmadan önce evde vb. gerekçelerle çok kısıtlı bir zamanda oyuna giriyorsanız belli bir limitte asker eğitmenizi tavsiye ediyoruz.



Sebeplerini ise şu şekilde sıralayalım:

A) Rise of Empires: Ice and Fire oyununa günde 2-3 saat zaman ayırabilenlerin açısından değerlendirirsek; kalelerini kurdukları gün itibarı ile asker eğitimine başlayabilirler. Akademi binasını kurduğunuz zaman düşük seviye askerlerinizi çok küçük kaynaklar karşılığında üst seviye askere dönüştürebileceğiniz için eğitim kampım yükselsin o zaman asker eğitmeye başlayacağım demenize de gerek yok. Oyun oynama süreniz uzun olduğu için binlerce askerden oluşan ordunuzu doyuracak gıdayı da zaten yaratık saldırılarınızdan veya yağmalardan toplayacaksınız. Kalabalık bir ordu hem sürekli yağma hemde sürekli yaratık öldürmenizi sağlayacaktır. Ayrıca olası düşman saldırılarında ralli dışında kolay kolay eş seviye birliklere yenilmezsiniz, kaleniz güvende olur.

B) Rise of Empires: Ice and Fire oyununa günün kısıtlı zamanlarında erişebilenler açısından değerlendirirsek; durmadan asker eğitmek mantıklı değildir. Örneğin eğer 3 ordunuz var ise bu orduların toplam asker ihtiyacının biraz fazlasını eğitin. Çok kalabalık bir orduya sahip olan bir kalede tüketimde fazla olacaktır. Dolayısı ile kaynaklarınız size yetmeyecek. Tavernanın tahıl, içecek ihtiyacı ve kömür atölyelerinin odun ihtiyacını karşılayamaz bir duruma geleceksiniz. Oyunda aktif olma süreniz az olduğu için bu ihtiyaçları yağmadan ve yaratık öldürmeden karşılamanız da mümkün olmayacak. Olası düşman saldırılarında askerim az diye çokta korkmanız gereken bir durum yok, çünkü yağmalanacak birşeyiniz yok. Zaten ihtiyacınız kadar olan kaynakları da depolarınız koruyacaktır.

Daha fazlası için diğer yazılara göz atmayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Call of Duty: Warzone Mobile

Call of Duty: Warzone Mobile - Mobilde Yeni Bir Savaş Arenası Call of Duty serisinin hayranları için müjde! Call of Duty: Warzone Mobile, se...