27 Mart 2020 Cuma

HANGİ MESLEĞİ SEÇMELİYİM? Rise of Empire: Ice and Fire

Rise of Empire: Ice and Fire oyununda 3 grup meslek bulunmaktadır. Bir oyuncu Çiftçi, Yağmacı ve Tüccar gibi mesleklerden herhangi birisini seçerek oyuna o grubun avantaj veya dezavantajları ile devam eder.

Peki mesleklerin avantajları neler? 
Hangisini seçmek daha doğru? 
İstediğiniz zaman değiştirebilir misiniz?




Çiftçi

Artıları: Kale seviyesine bağlı olarak belirli bir miktar kaynağı saldırı aldığında yağmadan koruyabilir. Harita modunda bulunan kaynaklardan toplama hızınıza %50 hız eklenir. Kaynak toplama kapasitenize %100 kapasite eklenir.

Eksileri: Saldırıda atak %30 daha zayıf, saldırıda savunma %30 daha zayıf ve birlik hareket hızı %30 daha yavaştır.

Özel Binası: Üretim Anlaşması binasıdır. Çiftçiye özeldir. Diğer meslekler kullanamaz. Üretim verimliliğini büyük ölçüde arttırır. Seviyesine göre depolara tek seferde 4 saatlik üretime kadar kaynak sağlayabilir.

Yağmacı

Artıları: Saldırıda birliklerin yağma kapasitesi %150 fazladır. Saldırıda ölen askerlerin %40'ı yaralı olarak tedavi edilebilir ve orduya geri kazandırılır. Tedavi hızı +%100 fazladır.

Eksileri: Altın, odun, gıda, taş ve demir üretimi %30 daha düşüktür. Toplama kapasitesi %50 daha düşüktür.

Özel Binası: Yağma Salonu binasıdır. Yağmacıya özeldir, diğer meslekler kullanamaz. Toplam saldırı ve savunma gücünü seviyesi oranınca (max. %25) arttırır.

Tüccar

Artıları: Altın üretimi %50 fazladır. Askerlerin tavernadan gıda tüketimi %30 daha düşüktür. Pazarda kaynak satışından elde edilen gelir %50 daha yüksektir.

Eksileri: Saldırı aldığı zaman %100 daha fazla kaynağı yağmalanır. Yaralı asker tedavi hızı ve masrafı %50 daha fazladır.

Özel Binası: Karaborsa binasıdır. Tüccara özeldir, diğer meslekler kullanamaz. Seviyesi oranında belli bir vergi oranıyla ittifakındaki diğer oyunculara malzeme desteğinde bulunabilir. Tüccar mağazasından alışveriş yapabilir.

Son 2 sorumuza beraber cevap vereceğiz: Hangisini seçmek daha doğru ve istediğiniz zaman değiştirebilir misiniz?

Bulunduğunuz merkez kale seviyesine bağlı olarak cevapları değişir. Ancak biz oyuna yeni başladığınızı varsayarak yanıtlayalım. Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz üzere 1-10 seviye arası olanlar başlangıç seviyesindeler. Dolayısı ile saldırı ve yağmadan çok gelişme çabasındalar. Bundan dolayı 1-13 seviye aralığında: Çiftçi mesleğini kullanmanın daha doğru ve gelişimi hızlı olacağı aşikar. 13. seviyeye kadar neden çektik açıklayalım: çünkü oyunda belli aralıklar ile meslek değiştirebiliyorsunuz. 6-13-16-19 gibi.

13. seviyeye merkez kaleyi ulaştırdıktan sonra başlangıç gelişiminiz tamamlanmış olacak hatta Depo-I'lerinizi son seviyelerine yükseltmiş olacaksınız. Bundan dolayı artık çiftçi olmaktansa 5. seviye ordunuzla haritada dişinize kestirdiğiniz tüm kaleleri yoklamaya başlayabilirsiniz. Yani yağmacı olma zamanı gelmiştir.

19. seviyeden sonra ise eğer buyruğunuz altında bir lonca var ise yeri geldiğinde onları da besleyebilmeniz ve ittifakınızda bir huzur ortamı, birliktelik, güven ve sadakat oluşturmanız açısından Tüccar olmanızı tavsiye ederiz. Kaynak paylaşabilme özelliği sayesinde loncanızda gelişme çabasında olan oyunculara yardım edebilirsiniz.

Diğer yazılara göz atmayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Call of Duty: Warzone Mobile

Call of Duty: Warzone Mobile - Mobilde Yeni Bir Savaş Arenası Call of Duty serisinin hayranları için müjde! Call of Duty: Warzone Mobile, se...