27 Nisan 2020 Pazartesi

KAHRAMANLAR, ÖZELLİKLERİ VE DOĞRU DİZİLİMLERİ - Rise of Empires: Ice and Fire


Rise of Empires Ice and Fire oyununda yeni başlayanların ve hatta bazı eski oyuncuların bile yaptığı en büyük hata ellerinde bulundurdukları kahramanları doğru kullanamamalarıdır.

Bu yazımızda sizlere Rise of Empires kahramanları orduda nasıl daha doğru kullanılır bundan bahsedeceğiz.

Öncelikle bilmeniz gereken oyun her kahramanı orduya koyabilmenize izin veriyor, bu durum kahramanlara hakim olmayan çoğu kullanıcının yanlış dizilimler yapmasına sebep oluyor.



Hero (Kahraman) nedir?

Rise of Empires oyununda tüm eğitim, kaynak binaları ve ordularına atanabilecek 2 farklı kategoride 4 farklı tip kahraman grubu bulunmaktadır.


1. Gelişim Grubu: Bu grupta yer alan kahramanlar, askeri eğitim kamplarına ve kaynak üretim binalarına atanarak üretim ve eğitimi desteklemeye yararlar. Kahramanların alt özellikleri doğrultusunda bazısı kapasite artışı bazısı ise süre kısaltımı sağlar.

Etki gücü sıralamasına göre yeşil renk en zayıfı, mavi renk bir tık daha iyisini, mor biraz daha iyisini ve son olarak turuncu ise en iyi kahraman grubunu oluşturur. 

Kişisel tavsiyem alt yetenekleri ve deneyim puanlarını özellikle turuncu kahramanlar için kullanmanız, eğer yok ise mor kahramanlarda iyi bir seçenek olacaktır. 

Yeşil ve mavi kahramanlara harcayacağınız her bir emek için ilerleyen seviyelerde üzülebilirsiniz.

Bu grubun kahramanları belediye binanızın seviyesi doğrultusunda garnizonlara atanabilirler. 

Belediye bina seviyesini yükselttikçe garnizon puanınız artacak ve daha fazla kahramanı üretim, eğitim kamplarına atayabileceksiniz.



2. Savaş Grubu: Bu grupta yer alan kahramanlar ise Rise of Empire oyununda kurduğunuz kampüslere bağlı ordularınızı komuta eder, savaşlarda galibiyete veya mağlubiyete direk etki eder.

Bu grup içerisinde de yine gelişim grubunda olduğu gibi en zayıf olan yeşil renkten başlayıp en güçlü olan turuncuya doğru devam eden yeşil < mavi < mor < turuncu şeklinde bir sıralama mevcuttur. 

En güçlü grubu oluşturan turuncu kahraman diğerlerine göre nadiren çıksa da geliştirmek için fazlasıyla beklemeğe değer.

Tavsiyemiz kesinlikle yarışmalardan elde edilen exp. puanlarınızı turuncu kahramanlarınızdan en az bir tanesi çıkmadan harcamayın.

Ayrıca tüm kahramanların kendine özel alt yetenekleri mevcuttur. Bu yetenekleri de mağazadan, yarışmalardan, yaratık öldürmeden veya kahraman çağırmadan elde edeceğiniz zeka madalyaları ile geliştirebilirsiniz. 

Arena binanızın seviyesine bağlı olarak elinizdeki kahraman armalarını günlük olarak zeka madalyasına dönüştürebilirsiniz. Bu eylemi her gün düzenli olarak yapmanızı tavsiye ederiz çünkü kahramanınızın gelişmesi için zeka madalyaları çok önemli.

Genel olarak savaş kahramanlardan bahsettiğimize göre orduda bu kahramanları nasıl kullanmalıyız bunu detaylandıralım!

En başta da söylediğimiz üzere her kahramanın bir alt özelliği var ve ordudaki dizilişlerine de tam olarak bu alt özelliklerine göre karar verilir. Kahramanların yeşil ve kırmızı olmak üzere 2 ayrı alt yetenekleri var. Yeşil yetenekler (1. yeşil yetenek hariç) temsil ettiği kutudaki askerlerin bazı özelliklerini kuvvetlendirmeye yararlar, örneğin savunmasını veya saldırı puanını arttırır. Sadece 1. yeşil yetenek kahramanın yönettiği asker miktarını arttırır. Kırmızı yetenekler ise karşı düşman birliğine taktiksel direk saldırı yapmalarını sağlar. Ve bu yeteneklerin bir etkili menzili vardır. İşte bu etkili menzil dikkate alınarak kahramanın ordu düzeninde hangi kutuda olması gerektiğine karar verilmelidir.


Doğru dizilim üstten alta doğru menzili 2-3 olan kahraman 1. kutuya, menzili 3-4 olan kahraman 2. kutuya ve menzili 4-5 olan kahraman ise 3. kutuya yani en alt kutuya konulmalıdır.

Sebebi sizin ordunuzda olduğu gibi düşman ordusunda da 3 dizilim olmasıdır.

3 Menzili olan kahraman yeteneği önündeki ilk sıradan başlayarak ileri doğru 3 sıraya etki eder.
4 Menzili olan kahraman yeteneği önündeki ilk sıradan başlayarak ileri doğru 4 sıraya etki eder.
5 Menzili olan kahraman yeteneği önündeki ilk sıradan başlayarak ileri doğru 5 sıraya etki eder.

Örneğin Kahraman Kasırga'nın alt kırmızı yetenekleri menzilleri 4-5-5 dir. Bu kahramananı elinizde 5-5-5 bir kahraman olmadığı sürece en alt kutuya elinizde 5-5-5 menzilli bir kahraman olduğu zaman ise orta kutuya koyabilirsiniz.

Aşağıdaki görselde daha net anlaşılan çizimi inceleyin;
Kahraman KASIRGA ordunuzun 3. kutusunda olduğunda 4 menzilli olan birinci saldırı yeteneği düşmanın 3. ve 2. bloğuna, 5 menzilli olan diğer 2 saldırı yeteneği ise düşmanın 3 bloğuna da etki eder. Eğer ordunuzun 3. kutusuna menzili 2 olan bir kahraman koysaydınız. Kahramanın saldırı yeteneklerinin hiç biri düşman bloklarına yetişemezdi.


Daha fazlası için diğer yazılara göz atmayı unutmayın!

25 Nisan 2020 Cumartesi

İTTİFAK BAĞIŞLARINDAN DAHA FAZLA BAĞIŞ PUANI KAZANMA YÖNTEMLERİ - Rise of Empire: Ice and Fire

Henüz yolun başında olan bir ittifakta standart bağış kanalını kullanarak elde edilebilecek en yüksek bağış puanı 20.000'dir (800 x 25).

Bu başlıkta size bu miktarı nasıl 125.000 puana çıkaracağınızı anlatacağız. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Adım adım nasıl 125.000 ittifak bağış puanı elde edilir daha iyi anlayacaksınız:

1. Adım:
Kale iç ekranında iken ekranınızın sol orta kısmında bulunan iki adet ok simgesine dokununuz.

2. Adım:
Açılan yan menüyü aşağı kaydırarak ittifak teknoloji başlığına dokununuz.

3. Adım:
Açılacak olan bağış menüsünde 37 adet bağış başlığı bulunmaktadır. Bunlardan her biri değişik miktarlarda kaynak bağışı karşılığında 800 ile 5.000 arası ittifak puanı verir. Menüyü en aşağı kaydırarak en alttaki Ortak Operasyon başlığına yapacağımız her bir bağış 20.000 gıda karşılığında 5.000 ittifak bağış puanı verecektir. 25 kez yapılacak bağış 125.000 ittifak puanı verir.




Daha fazla bilgi için diğer yazılarımıza da göz atmayı unutmayın!

IŞINLANMA NEDİR, NASIL ELDE EDİLİR? - Rise of Empire: Ice and Fire

Oyuna yeni başlayan arkadaşlarımızın yaşadığı en büyük problem: Kalemi ittifak üyelerinin yanına ışınlamak için ne yapmalıyım?

Bu yazıda Rise of Empire oyununda tüm savaş stratejilerinin temeli olan ışınlanma diğer bir deyimle teleport nedir, nasıl elde edilir konusunu paylaşacağız.



Işınlanma: Kalenizin haritadaki herhangi bir yere veya direk sizin arzu ettiğiniz bir yere taşınmasıdır. İki türlü ışınlanma vardır.



1. Rastgele Işınlanma: 

Bu ışınlanma türü kalenizi haritada rastgele bir noktaya atayacaktır. Ne işe yarar derseniz. Kalenizin bulunduğu yer muhtemel saldırılar alacağınız bir yer ise oradan ucuz bir yolla kaybolmanızı sağlar. Ayrıca yağma yaparak gelişimini sürdüren kaleler rastgele ışınlanmalar kullanarak haritada kendilerine farklı avlar bulup sürekli kaynak yağmalaya bilirler. Rastgele ışınlanma ittifak mağazasından 100.000 bağış puanı karşılığında alınabilir. Veya 500 gem karşılığında satın alınabilir.


2. Gelişmiş Işınlanma:

Gelişmiş ışınlanma kalenizi haritada direk sizin istediğiniz bir noktaya taşımanızı sağlar. Oldukça stratejik öneme sahiptir. Duruma göre ışınlanacağınız yer ittifakınızın kovanı da olabilir, düşmanınızın kalesinin yanı da. Savaş sırasında ittifaklar saldırı alan oyuncuların kalelerini saldırı alarmı verilince destek birlikleri ile doldururlar. Gelişmiş ışınlamayı kullanarak bu desteği almadan bir kaleyi vurabilirsiniz. Çok önemli olduğu için 2000 gem karşılığı satın alınabilir veya ittifak mağazasından 400.000 bağış puanı karşılığında alınabilir. Gelişmiş ışınlamayı kullanmak için haritada istediğiniz bir yere dokunup şehrimi buraya taşı seçeneğine dokunmanız gerekir.

Bir ittifaka yeni katılan herkese oyun ittifak yöneticilerinin daveti ile kullanabileceğiniz bedava bir adet gelişmiş ışınlanma verir. Ancak bu sadece bir kere kullanılabilir.

Call of Duty: Warzone Mobile

Call of Duty: Warzone Mobile - Mobilde Yeni Bir Savaş Arenası Call of Duty serisinin hayranları için müjde! Call of Duty: Warzone Mobile, se...